Futbal. waarden en normen.

"Everyone has talent"

Futbal, wil ook bekend staan om zijn normen en waarden. Hieronder staan de vijf waarden van Futbal. omschreven.

RESPECT
is een fundamenteel onderdeel van sport, want sport genereert spanningssituaties die vrijwel onmiddellijk moeten worden opgelost. In de sport is respect net zo nodig als in de samenleving.

INSPANNING
is een waarde die ons naar ondenkbare hoogten kan brengen en ons kan leiden tot het bereiken van doelen en doelstellingen die op andere momenten ver weg of ontoegankelijk lijken. Toewijding, strengheid, standvastigheid, opoffering en doorzettingsvermogen dragen allemaal bij.

AMBITIE
is de wens om de maximale prestaties te bereiken en dingen niet alleen goed, maar ook zo goed als mogelijk te doen en elke dag te verbeteren. Deze waarde is van toepassing op zowel individuen als groepen.

NEDERIGHEID
Vaak wanneer atleten, en mensen in het algemeen, de doelen bereiken die ze zichzelf hebben gesteld, beginnen ze zich superieur te voelen in fysieke, morele, economische zin en andere termen. Dit leidt hen ertoe bepaalde waarden te vergeten die hen naar alle waarschijnlijkheid hebben geholpen het doel te bereiken. Blijf altijd jezelf.

TEAMWORK
Als het vanzelf loopt, als je aan een half woord genoeg hebt en als iedereen op het juiste moment de handen op de juiste plaats heeft, dan lijkt een team vleugels te hebben.” Samen bereik je meer.