Over Futbal.

"Everyone has talent"

“Everyone has talent”.

‘Iedereen heeft talent. ‘Geloof in jezelf. Je bent moediger dan je denkt, meer getalenteerd dan je weet en in staat tot meer dan je denkt.’

Dat is de filosofie van Ricardo Wassenberg en Rachid Moesant van FUTBAL.

Er zijn ontelbaar aantal bondscoaches in ons land, iedereen heeft wel zijn mening hoe hij of zei het anders zou willen doen als trainer. Oefenstof, visies, trainingsmethodes, trainingen meer dan voldoende. Maar hoe pas je dit allemaal toe op het individu of op een team? De meerwaarde van Futbal. is dat kinderen meer persoonlijke aandacht krijgen en dat we de juiste oefenstof op het juist moment en aan het juist individu willen geven. Dat is de kracht van FUTBAL.

Trainingstijd kind op jaarbasis?

Als we kijken hoeveel tijd kinderen effectief trainingen op een jaar, is dat overall gezien erg schrijnend. Het voetbalseizoen start medio augsutsus met trainen en zal medio december weer stoppen. Trainers nemen dan een lekkere “langverdiende” vakantie en gaan vaker pas na carnaval weer trainen en denken media mei het zit er weer op dit seizoen. Toernooien eind van het jaar worden maar sporadisch bezocht door de jeugdteams. Eind mei tm half augustus genieten we dan van onze zomervakantie?

Veel of weinig training?

Het kind heeft gemiddeld 60 trainingen op 1 jaar – 10 afgelastingen (weersomstandigheden) is 50 trainingen per jaar. Uitgaande van 1,5 uur trainen, bij vele teams nog korter, staat een kind 75 uur op een trainingveld per jaar. Gemiddeld is dit rond de 1,5 uur per week bruto trainingstijd. Schrikbarend laag toch?

FUTBAL.

TALENT training = TALENT ontwikkeling.